Κατασκευή Ιστοσελίδων - Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Υπηρεσίες Διαδικτύου

Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Web design (σχεδιασμός Ιστοχώρου) είναι όρος από το εξωτερικό και καλύπτει διάφορες ικανότητες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και στην διατήρηση των ιστοχώρων.
Το Web Design περιλαμβάνει:

 

  • Σχέδιο του Ιστοχώρου

    Το σχέδιο του ιστοχώρου ή αλλιώς η διαρρύθμιση του ιστοχώρου είναι η θέση του κάθε τι, δηλαδή το που θα βρίσκεται το λογότυπο, το μενού, το περιεχόμενο (κείμενο, εικόνες), έτσι ώστε να συνδιάζονται αρμονικά και ο ιστοχώρος να είναι φιλικός προς τους χρήστες.

    sxediasmos-istoselidwn-block1-image
  • Σχεδίαση Λογότυπου, Μενού και Επιλογή Χρωμάτων

    Όταν σχεδιάζουμε έναν ιστοχώρο είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός λογότυπου,το οποίο αν δεν υπάρχει έιναι απαραίτητη η σχεδίαση του και έπειτα η επιλογή ενός μενού του οποίου η επιλογή εξαρτάται από τι χρειάζεται ο κάθε πελάτης. Τα χρώματα που επιλέγονται για τον ιστοχώρο, το φόντο, το μενού, το λογότυπο είναι απόφαση του πελάτη και συνήθως αν υπάρχει ήδη λογότυπο επιλέγουμε χρώματα που ταιριάζουν με αυτά του λογότυπου.

    sxediasmos-istoselidwn-block2-image
  • Σχεδίαση περιεχομένου και η παρουσίασή του

    Όταν σχεδιάζουμε έναν ιστοχώρο είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός λογότυπου, το οποίο αν δεν υπάρχει έιναι απαραίτητη η σχεδίαση του και έπειτα η επιλογή ενός μενού του οποίου η επιλογή εξαρτάται από τι χρειάζεται ο κάθε πελάτης. Τα χρώματα που επιλέγονται για τον ιστοχώρο, το φόντο, το μενού, το λογότυπο είναι απόφαση του πελάτη και συνήθως αν υπάρχει ήδη λογότυπο επιλέγουμε χρώματα που ταιριάζουν με αυτά του λογότυπου.

    sxediasmos-istoselidwn-block3-image

Συμπέρασμα

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και κυρίως της πρώτης σελίδας παίζει κύριο ρόλο στην αποδοτικότητά του γιατί είναι η βιτρίνα του ιστοχώρου σας για αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια αρμονία χρωμάτων και σχεδίων. Επίσης από το σχεδιασμό εξαρτάται και το πόσο φιλικός θα είναι ο ιστοχώρος σας στους χρήστες, πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένος έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα στον ιστοχώρο και να βρίσκει εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει.